Шістдесяті роковини сумної дати

На початку квітня 1951 року в містечку Луків, що поблизу Ковеля, органи КДБ СРСР арештували групу школярів десятого класу місцевої школи. Усі арештовані належали до Молодіжної організації націоналістів, яку самі ж і створили за півтора року  перед тим. Слідство в цій справі тривало до липня і, як наслідок, тринадцятеро юних борців з тоталітарним режимом, жоден з яких на той час ще не досягнув повноліття, було засуджено до двадцяти п’яти років концтаборів. Реквієм, приурочений цій події, відбувся нещодавно в Луківській загальноосвітній школі. Підготували й провели його члени гуртка «МОН», що діє тут під керівництвом учительки-пенсіонерки Марії Рудницької.
Учасники вшанували юних патріотів, замучених у комуністичних катівнях і концтаборах, зокрема, керівника організації Валерія Мелещука, одного з її засновників – Миколу Піонтковського.
Микола Шмигін, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>