Зібрано 400 мільйонів гривень податків

Голова Державної податкової адміністрації у Волинській області Микола Гринюк розповів про основні підсумки роботи за перший квартал цього року. Своє головне завдання податкова служба виконала на 107 відсотків. До бюджетів усіх рівнів забезпечено майже 400 мільйонів гривень платежів, що на 65,8 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року. До загального фонду Зведеного бюджету зібрано майже 375 млн грн. Найбільший ріст збору досягнуто у Луцьку, Нововолинську, в Локачинському, Старовижівському та Іваничівському районах.
Суттєво збільшилася сплата податків до державного бюджету у машинобудуванні, будівництві, харчовій та добувній промисловості. До місцевих бюджетів області надійшло за три місяці 213 млн грн.
Український бізнес працює з новим Податковим кодексом. Ще рано робити якісь глобальні висновки, але озвучені цифри викликають запитання. На Волині зареєстровано 57,7 тисячі підприємців. З початку 2011 року 1489 підприємців-фізичних осіб прийняли рішення про припинення підприємницької діяльності, а 953 суб’єкти подали заяви на перехід зі спрощеної на загальну систему оподаткування.
Кость ГАРБАРЧУК,
Волинська область 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>