До армії – кроком руш!

З першого квітня офіційно розпочинається військовий призов до лав Збройних сил України. До війська прийде 26 тисяч «весняних» новобранців. За даними Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України, під час цього призову одягнуть форму 7 тисяч 800 юнаків з дев’яти областей, які він курує. Кожна має певний показник з набору, обов’язковий для виконання.
Найбільшу кількість солдатів чекають з Львівщини. Заступник обласного військового комісара Ігор Родзяк з гордістю повідомив, що тут в армію піде 1520 юнаків:
– За такою чисельністю з нами може конкурувати хіба Харківська область. Жодних проблем з призовом не виникає. Медичні комісії працюють справно, тому в армію йдуть хороші, здорові хлопці.
Другою на Заході за чисельністю майбутніх захисників є Рівненщина. Заступник обласного комісара з призову Ігор Деркач розповів, що медики ретельно обстежують кожного призовника. Адже фізичний стан впливає на вибір військ, де проходитиме служба.
– Маємо дев’ять тисяч хлопців, яким за віком потрібно йти до війська. З них п’ять тисяч через поважні причини – навчання, відстрочки, проблеми зі здоров’ям – залишаться вдома. Весною присягу складатимуть 740 парубків, – повідомив Ігор Валентинович.
На Тернопільщині до війська відправлять 630 юнаків. І лише на 30 хлопців більше з Волині. Волинський обласний військовий комісар Віталій Чурай відмітив недопрацювання районних медкомісій під час призовної кампанії:
– Лікарям потрібно ретельніше оглядати юнаків, адже після проходження медогляду у багатьох виявляють серйозні захворювання. Саме через недогляд минулого року зі строкової служби за станом здоров’я відкликали двох юнаків, один з них виявився розумово відсталим.
Згідно із законодавством, для тих, хто свідомо тікає від армійської муштри, передбачено штраф (від п’яти до семи неоподаткованих мінімумів) і, навіть, засудження умовно.
– У минулому році на Волині таких випадків не було, а от у 2009-му шестеро хлопців, серед яких четверо з Ковельського району, отримали умовне засудження, а це пляма на все життя. Більше ста юнаків було оштрафовано за ухилення від виконання військового обов’язку, – розповів Віталій Чурай.
Руслана ТАТАРИН

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>