У групі реабілітації – діти до шести років

У мого онука дефекти мови. Йому шість років, він все розуміє і чує, але не говорить. Як був маленьким, то лепетав, але в два-три роки пережив стрес і замовк. Тепер тільки «мукає». Він перебуває у цілодобовому спеціалізованому будинку дитини у Рівному, там йому добре. Але нам сказали, що в кінці навчального року його звідси доведеться забрати. Ми хочемо, щоб наша дитина пішла в школу в сім років. Чи не можна йому залишитися ще на рік у цьому закладі?
Галина ПЕТРОВСЬКА, смт Острожець,
Млинівський район, Рівненська область

Як повідомила нам заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненської облдержадмі-ністрації Марія Думановська, дітки з порушеннями слуху та мови мають можливість перебувати у групі реабілітації при Рівненському будинку дитини (наприклад, на Волині, зокрема у Луцьку, діє такий спеціалізований садочок №28). З ними працюють фахівці з психології, неврології, логопеди-дефектологи. На вихідні батьки забирають дітей додому. Але, на жаль, як затверджено законом, перебувати у таких закладах і групах можуть діти лише до шести років. Семирічки переходять під опіку управління освіти і направляються в школи. Якщо ваш онук не в змозі навчатися у звичайній школі, в Острожці є школа-інтернат для дітей із вадами слуху і мови.
Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>