Відгадайте загадку: чия оця «хатка»?

Україна вже не перший рік готується до футбольного чемпіонату. Споруджуються стадіони, їхню готовність постійно перевіряють європейські чиновники і місцеві керівники. Активно прокладаються сучасні дороги, якими до нас їхатимуть десятки тисяч іноземних вболівальників. Над трасами будують готелі та кемпінги для відпочинку. Ми не повинні осоромитися перед світом. Та варто відійти на кілька кроків від дороги – і відразу впадають у вічі занепад і руїни, які не прикрити ніякими парканами та рекламними щитами. Але найбільше туристів приголомшують українські туалети, точніше їхня відсутність. Тому найпопулярніше місце для мандрівників Україною – придорожні кущі, де після кількох “клієнтів” ногою ніде ступити. Хоча за міжнародними нормами відстань між туалетами на дорозі – 35 кілометрів. Нині клозетів украй мало, і в більшість з них бридко заходити – це звичайні вигрібні ями.  
Ця загадкова споруда (на фото) знаходиться на трасі Нововолинськ – Володимир-Волинський на зупинці в селі Суходоли всього за десяток кілометрів від польсько-українського кордону, тобто за кілька кроків від Євросоюзу. Архітектурний “шедевр” часів соціалізму як пам’ятник недолугості, безгосподарності та неповаги до своїх співвітчизників. Очевидно, ті, хто за нього відповідає, діють за принципом: розвалити шкода і ремонтувати недоцільно. В українській мові іноземне слово “туалет” називається вбиральнею, або нужником. Вибачте, але навіть при великій нужді туди ніхто не ризикне зайти.
Доки наші траси прикрашатимуть такі “екзотичні та мальовничі” хатки, то ми будемо схожі на суцільний український нужник. І до Європи нам – зась!
Кость ГАРБАРЧУК,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>