Двоє громадян Молдови налагодили у Тернополі виробництво «лівого» алкоголю. Бренді, коньяк та вина вони готували у гаражі. Діяв незаконний бізнес майже два роки. Про масштаби виробництва можна судити з кількості вилученого пійла: так званого «коньяку» молдавани заготували на продаж 1135 літрів, вина – 170, а 300 літрів спирту чекали своєї черги для виготовлення наступних порцій самопалу.
– Есенції та інші хімічні складові робили напої на смак дуже схожими на справжні, тому й був на них попит, – каже співробітник ДПА в області Олег Дяків. – Але у «коньяках» та «винах» була значно перевищена доза метилових спиртів, альдегідів, сивушних масел, що є загрозою для здоров’я. За цей тяжкий злочин передбачено покарання до 10 років позбавлення волі.
Світлана Клос, м. Тернопіль
Comments: |