Комуністи заговорили про корупцію у своїх лавах

Зачепило
Вже не раз ми чули від донецьких про те, як вони професійно керують, а їхній регіон фінансово утримує ледь не всю Україну. Хоча найбільше, як показує практика, господарства запущені там. І так само східняки найбільше заборгували за газ. А депресивні містечка й села Донбасу – повна протилежність таким самим на Заході держави й нагадують жахливі “трущоби”. Нещодавна інформація про містечко Новогородівка, де з початку нового року не опалюється 150 квартир, для нас шокуюча, а там люди живуть, наче так має бути. Але найбільш вражаючий коментар місцевої влади, звідки нині походять ледь не усі нинішні українські керівники: “Мовляв, нічого страшного не сталося, система теплопостачання ремонтується, а за опалення цим людям платежі за два місяці не будуть нараховуватися”. Це яке досягнення, що люди не платитимуть за ненадані послуги!

“Розбудувавши Донбас”, найбагатший українець, представник цього регіону, хоче тепер взятися ще й за розбудову столиці (стратегія розвитку до 2025 року). Бо за словами глави Київської державної адміністрації Олександра Попова, фонд Ріната Ахметова “Ефективне управління” “має досвід успішної розробки і реалізації стратегій економічного розвитку регіонів і міст України, зокрема Донецької і Дніпропетровської областей і міста Львова”. Отак.
А тим часом німецьке видання Der Spiegel оприлюднило інформацію, яка шокувала німецьких читачів: майже сто відсотків школярів міста Вінниця (там проводилося спеціальне опитування) віком від 14 до 16 років щодня вживають алкоголь і палять! Близько 30 відсотків чоловіків в Україні у 25-30 років стають алкоголіками. І це лише одне українське місто є яскравим прикладом деградації нашого суспільства.
А наші будівничі не спішать у цьому плані абсолютно нічого змінювати. Більше того, держава принаймні декларативно не хоче протистояти такому величезному злу, як корупція. Якщо ми були свідками того, як за десять хвилин приймали “нужное законодательство”, приміром, державний бюджет, Податковий кодекс, то антикорупційний закон мнуть з усіх боків, аби звідти вилучити усі незручності. Як не хочуть політики декларувати доходи і видатки своїх родин! Ну дружини чи чоловіка – ще можна, а от дітей не зачіпайте. Це як виправдання того, що, мовляв, лише у них такі підприємливо-геніальні чада, які вже у 18-20 років їздять на найдорожчих машинах і заробили мільйонні статки.
Сопливим нащадкам батьків, які розікрали державу, тільки і їздити на “Майбахах”, відпочивати на острові Балі, якщо нам з вами треба у цьому місяці заплатити державних боргів на суму 10,5 мільярда гривень, а в липні аж 19! Влада, яка так яро “бореться з розграбуванням державного майна”, чомусь жодним чином не реагує на те, що віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв направив 170 мільйонів бюджетних коштів на зареєстровану в Австрії фірму для покриття боргів і продав її росіянам. Брати Клюєви люблять цю державу. Так Сергій Клюєв, депутат-регіонал, влаштував весілля дочки в одному з найкрасивіших палаців світу – палаці Ліхтенштейнів у Відні.

Що день прийдешній нам готує
А от перепалки між комуністами набирають все більшої агресивності й гостроти: Леонід Грач звинуватив свого колишнього соратника, лідера комуністів України Петра Симоненка у причетності КПУ до корупційних схем й опортунізмі (один з улюблених термінів марксистів-ленінців). Ніби українці сліпі й не бачать, як “великі нащадки” пролетаріїв та люмпенів давно працюють на олігархів (теж пролетарських вихідців) і прекрасно почуваються у дорогих машинах та шикарних особняках на тлі червоних прапорів. Цікаво, які суми й схеми оборудок озвучить товариш Грач, і чи озвучить?
І так само цікаво, чим закінчиться ідея Київської міської держадміністрації стосовно “музифікації Десятинної церкви”, на яку вже давненько приглядається “всевидюще й загребуще московське око”. Влада доводить, що хоче зробити тут музей, і вже відкинула бажання Московської патріархії збудувати на вцілілих рештках новий храм. Але московські батюшки не можуть вгамуватися – храм можна збудувати й поруч фундаменту найстарішого храму України, до якого Москва не має аж ніякого стосунку, бо, бачте, “Володимир її будував для молитви”. Та Володимир аж ніяк не сподівався, що тут молитимуться послідовники північних зайд.
Ольга ЖАРЧИНСЬКА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>