Удар по фальсифікату

Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області наприкінці минулого та напочатку цього року завдало кілька ударів волинським контрабандистам. У містах прикордонної зони – Ковелі і Любомлі – міліціонери провели 15 обшуків. В результаті у восьми волинян було виявлено 300 пачок цигарок з підробленими акцизними марками на суму 2 мільйони 116 тисяч гривень. Окрім того, у фігурантів вилучили ще й три тонни етилового спирту та 200 пляшок фальсифікованої горілки. Спецоперація волинського УБОЗу була спрямована на виявлення та перекриття каналів поставки тютюнових виробів в Україну з Молдови, а також каналів, за якими підроблені цигарки через Волинь потрапляли до країн Євросоюзу. Такий кругообіг набрав небувалих масштабів.
Про ці факти розповів журналістам на прес-конференції начальник волинського УБОЗу Сергій Горбатюк. Також він не оминув резонансної теми щодо спаленої машини одного з його заступників, яка вартувала майже мільйон гривень. Сергій Горбатюк запевнив, що автомобіль не належав його підлеглому, а лише був наданий йому у користування батьком. Проте публікації у волинських ЗМІ, в яких натякали на неправедні справи міліціонера (згадувалося і про встановлення контролю над “спиртовиками”) і нібито помсту за них від підприємців, не лишилися непоміченими. У Луцьку побувала комісія з Києва, щоб перевірити викладені журналістами факти, однак підтвердження вони не знайшли.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>