«Литаври» – візитка Демидівщини

У неділю в районному Будинку культури у Демидівці був аншлаг. Глядачі вщерть заповнили зал, аби послухати українські народні, повстанські, стрілецькі та козацькі пісні. Зі сцени своїм вокальним талантом щедро ділився квартет “Литаври”: культорганізатор районного Будинку культури Олександр Топоровський, учасник художньої самодіяльності Вадим Васькевич, художній керівник села Княгинин Ярослав Пограничний і керівник колективу Борис Рослюк.
Нагодою для концерту стало десятиліття існування “Литаврів”, які справедливо називають візитівкою Демидівщини. За цей час квартет взяв участь у різноманітних конкурсах, фестивалях, благодійних концертах. Повстанські пісні у виконанні “Литаврів” звучали на сценах Рівненщини, Тернопілля, Закарпаття, Волині та Києва. Особливо цінним і пам’ятним для співаків є диплом лауреата І-го ступеня на фестивалі-конкурсі стрілецької пісні “Красне поле”, що відбувся минулого року в закарпатському місті Хуст. У 2005 квартету присвоєно почесне звання “народний аматорський колектив”.
Микола КОМАРОВСЬКИЙ,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>