Працювали «на папері»

Одна волинська енергетична компанія взялася відновлювати газопровід через річку Прут на Буковині. Провести підготовчі роботи повинні були дві столичні фірми. Відповісти на запитання, яким чином київські партнери мали ремонтувати газопровід без основних фондів, трудових ресурсів і транспорту, зовсім не складно, якщо  припустити, що виконувати взяті на себе зобов’язання жодна зі сторін не мала наміру. Коли співробітники податкової міліції Волині вивчили діяльність компанії, то з’ясували: роботи здійснювала фірма з Івано-Франківська, яка документально підтвердила свою участь  у цьому проекті. А волинська енергетична компанія у відновленні газопроводу участі не брала. Але ця фірма “заробляла” не лише фіктивними договорами. Енергетична компанія „купувала” підшипники, пресоване сукно і макулатуру на суму понад мільйон гривень у торгового дому  з Херсона – фігуранта у кримінальній справі щодо конвертаційного центру з Києва, намагаючись сформувати фіктивний податковий кредит. Таким чином підприємство завдало збитків державі на півтора мільйона гривень.
Правоохоронці провели обшуки і виявили мобільний офіс в автівці директора. Ця документація й стане основою доказової бази у розслідуванні кримінальної справи.  
Кость ГАРБАРЧУК,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>