Підприємці хочуть,аби їх почули

Уже півтора місяця Україна живе в інших економічних умовах з новим Податковим кодексом. Намагався поспілкуватися з підприємцями про ситуацію в бізнесі після його прийняття. Всі, до кого звертався, погоджувалися, але на правах анонімності. Не хочуть люди оприлюднювати свої прізвища, бояться. Це наводить на сумні роздуми і виникає запитання: невже ми знову стали жити в поліцейській державі?

Голова Волинської обласної організації приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери Тетяна Іовенко погодилася розповісти про ситуацію в бізнесі і чи зазнають утисків підприємці.
– Перед прийняттям Податкового кодексу потрібно було узгодити його з регуляторним законодавством, провести серйозне громадське обговорення. Після протестів вето накладено на першу главу, що стосується спрощеної системи оподаткування. Люди знаходяться ніби у підвішеному стані – до 1 квітня – перехідний період. А що далі? У парламенті при комітеті регуляторної політики і підприємництва створена координаційна рада, яка разом з урядовцями буде доопрацьовувати законопроект про спрощену систему оподаткування. Ми подаємо свої пропозиції і хочемо, щоб нас почули. Тоді не буде потреби виходити на Майдан. Зараз репресій щодо підприємців немає. Ми хочемо працювати і чесно сплачувати податки. Нам закидають, що підприємці Податкового кодексу не читали. Хочу спростувати це: не тільки читаємо, але й вивчаємо, тому можемо вести конструктивний діалог з податковою адміністрацією. У нас чимало запитань до влади, які ми не боїмося задавати, адже прагнемо жити у громадянському суспільстві, в нормальній європейській державі. З цією метою ми з однодумцями створили громадську організацію і будемо відстоювати і захищати свої права.
Кость ГАРБАРЧУК,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>