У Львові все в шоколаді!

На «Шоколадне місто» витратили 300 кг ласощів

На «Шоколадне місто» витратили 300 кг ласощів

Тепер місто Лева буде не тільки кавовою столицею України, воно хоче стати ще й головним шоколадним містом нашої держави. Чотири дні у Львові тривало IV свято шоколаду, на яке з’їхалися любителі цього гіркувато-солодкого смаколика не тільки з України. 
У Палаці мистецтв було на що подивитися і чим поласувати. Ніхто не залишився байдужим. Працювала імпровізована майстерня, в якій студенти з Академії мистецтв створювали неймовірні скульптури з величезних брил шоколаду. Колись цей продукт називали “їжею богів”, а в Європу перші екзотичні ласощі привезли іспанці. Вони навіть засекретили рецептуру шоколаду, але гурмани-шпигуни розкрили таємницю – і слава про солодку новинку розійшлася по всьому світу. Тепер щороку люди з’їдають 600 тисяч тонн цього продукту. А кондитери продовжують експериментувати та винаходити нові рецепти.
На львівському святі працювали справжні шоколадні фонтани, кулінарні майстер-класи проводили знамениті кондитери, випустили спеціальну газету “Чоколядка”. На створення “Шоколадного міста” витратили майже 300 кілограмів продукту. Над ним працював знаменитий закарпатський кондитер – 32-річний Валентин Штефаньо. Він пройшов стажування у Франції, тому працює тільки з французьким шоколадом, який не містить стабілізаторів та консервантів. Саме у цій країні запровадили Всесвітній день шоколаду, який святкують 11 липня. Кондитер зазначив, що львівське свято вдалося, адже він не бачив сумних та нудних відвідувачів, люди посміхалися та раділи.
Звичайно, найбільше радості та емоцій отримали дітлахи, які виготовляли власні цукерки і навіть малювали шоколадом. І я там був, смаколиками ласував, тому можу підтвердити – найсолодше та найбільш позитивне свято нашої країни вдалося. Адже вчені довели: шоколад – найкращий антидепресант, від нього надзвичайно швидко покращується настрій, тому це ще й найсмачніші ліки від кризи.
Кость ГАРБАРЧУК,
м. Львів
Фото автора

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>