Продам «вагітність» за 1000 гривень

Відколи з’явився Інтернет, все більше з’являється і різноманітних махінаторів. За певну суму у всесвітній мережі можна купити будь-яку довідку чи диплом про вищу освіту. Варто зайти на правильний сайт (інформація про такий з’явилася у Києві), заповнити анкету, й за якийсь час вам наштампують будь-який документ! Всього за тисячу гривень можна замовити довідку про інвалідність чи вагітність. Мокрі печатки, підписи лікарів – і ви інвалід на законних підставах! Попитом ці папери користуються у працівників державних структур, які підпадають під скорочення, адже за трудовим кодексом не можуть звільнити інвалідів та вагітних жінок. Цікавляться сайтом і студенти, яким потрібно «закрити» безпідставні прогули. Вартість послуг – від 250 гривень.
Покарання за такі дії визначене законом – 850 гривень штрафу за використання «липового» документа. Інша справа – підробка документів – карається строком до п’яти років. Проте правоохоронці, як правило, безсилі: по-перше, ще жоден не звернувся з позовом, а по-друге, документи передаються просто на вулиці з рук в руки або доставляються кур’єром додому.
Підготувала
Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>