З будівельника вийшла успішна поштарка

Людмила ЛЯБУК

Людмила ЛЯБУК

Начальник Ковельського центру поштового зв’язку №4 Людмила Лябук відзначає маленький ювілей. Не можемо не привітати зі святом таку молоду і вродливу, справжню успішну леді, яка керує немаленьким жіночим колективом. Тому спершу навіть і не віриться, що колись пані Людмила прийшла працювати на пошту тимчасово. Бо плекала у душі зовсім інше бажання.
Коли у важких 90-х роках Людмила повернулася з Бреста у Ковель дипломованим будівельником – годі було знайти роботу по спеціальності. Каже, що влаштувалася туди, де було місце – на пошту, звичайним оператором. Так собі тоді думала: ось попрацює максимум рік, а далі обов’язково піде туди, де проектується і будується. Той тимчасовий рік вже за 20 перевалив…
– Я дуже довго і справді вважала, що прийде час – і я таки доберуся до улюбленої з дитинства професії, – розповідає Людмила Йосипівна. – Навіть вищу освіту у Луцьку здобувала по цій спеціальності. Але мрії мріями, а працювати треба було. Мене помітили, запропонували підвищення по службі. Із внутрішнім острахом, але погоджувалася: спочатку заступником начальника відділення, потім начальником відділення і нарешті начальником Ковельського центру поштового зв’язку.
На той час під керівництвом 31-річної Людмили Лябук було 41 відділення зв’язку Ковельського району, більше 200 підлеглих. Потім у рамках поштової реформи приєднався ще Турійський і Старовижівський райони, тож зараз Людмила Йосипівна керує 370 працівниками, в основному це суто жіночий колектив. Хоча зізнається, що, ставши керівником, спершу не на жарт хвилювалася. Мовляв, і досі пам’ятає ту першу, звільнену нею людину. Бо коли нарешті довелося підписувати наказ про халатність, то виявилося, що начальник переживає більше, ніж сам підлеглий.
Тим не менше, Людмила Лябук – керівник на своєму місці. Про це свідчить той факт, що жодне відділення зв’язку взимку не мерзне. Зроблена повна реконструкція поштового відділення зв’язку Ковель-8, яке знаходилося в ава-рійному стані, капітальний ремонт відділення Ковель-2. Із занедбаного спортзалу постало сучасне виробниче приміщення європейського зразка. До речі, всі свої знання і вміння будівельника-проектувальника Людмила Йосипівна вклала у ремонт відділення Ковель-8. Каже, що робила цю роботу із величезним задоволенням.
– Єдине, що ще не встигли ми зробити, – зазначає Людмила Лябук, – довести до пуття кабінети і коридори адміністративного приміщення. Але, думаю, нас зрозу-міють і підтримають: спочатку треба створити кращі умови підлеглим, а потім і собі починати…

Мирослава КОСЬМІНА,
Волинська область
Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО
Редакція газети приєднується до вітань, які адресують іменинниці рідні, друзі та колеги. Зичимо Людмилі Йосипівні здоров’я, всіляких гараздів у сім’ї та на роботі.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>