Чи інвалід по зору отримає авто?

Мій тато з 1945 року народження. Вважається дитиною війни і є інвалідом І групи по зору. Чи має він право на пільги, а саме на отримання автомобіля “Славута”?
Василь Михайлович,
смт Луків Турійського району
Волинської області

Як повідомив головний спеціаліст управління праці та соціального захисту Волинської облдержадміністрації В’ячеслав Кривенюк, керуватися слід постановою Кабінету Міністрів № 999 “Про затвердження порядку забезпечення інвалідів автомобілями”. Безкоштовне забезпечення інвалідів автомобілями надається за наявності посвідчення водія, медичного висновку на право забезпечення автомобілем безплатно та відсутності протипоказань до керування ним автомобілем. І група по зору – це суттєвий протипоказ до керування. Також, перелік пільг вашого батька не дає можливості стати йому на облік в управління праці та соціального захисту на безкоштовне отримання автомобіля. Таким правом можуть скористатися в першу чергу інваліди війни (І група по зору, без обох рук), жертви нацистських та політичних репресій, які стали інвалідами, інваліди з ампутацією обох ніг, інваліди внаслідок трудового каліцтва, інваліди дитинства, інваліди від загального захворювання, інваліди армії, інваліди І, ІІ, ІІІ груп, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.
Єдине, що можна порадити – звернутися в управління праці та соціального захисту за місцем проживання за направленням на обласну медико-со-ціальну експертну комісію по визначенню медичних показань. Якщо у вашого батька виявляться показання на автомобіль і протипоказання до його керування – “соцзабез” буде виплачувати йому компенсацію на транспортне обслуговування у сумі 192 гривні в рік (відповідно до постанови КМУ від 14 лютого 2007 року №228).
Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>