Тарифи

На електроенергію встановлено ліміт
Починаючи з лютого українцям варто уважніше слідкувати за лічильниками електроенергії. Національна комісія з регулювання електроенергетики прийняла рішення про підвищення тарифів на електроенергію на 30 відсотків для населення. Стосуватиметься воно сімей, які споживають більше 150 кіловат-годин на місяць, або понад 250 кіловат-годин, якщо будинок обладнаний електроплитами. Тарифи не зміняться для багатодітних і прийомних родин, дитячих будинків сімейного типу, людей, які мешкають у негазифікованих населених пунктах. Ті споживачі, які не потрапляють у пільгові категорії у разі перевищення ліміту сплачуватимуть за новими цінами лише за “зайві” кіловати.
У НКРЕ стверджують, що більшість населення вкладатиметься у запропоновані межі, однак подорожчання таки торкнеться багатьох. Ні для кого не секрет, що часто навіть у будинках, де облаштоване центральне теплопостачання, через “розруху” в українському житлово-комунальному господарстві, доводиться грітися за допомогою електроприладів. Отож по цих споживачах, яких аж ніяк не віднесеш до категорії багатіїв, таке підвищення ціни на електроенергію буде відчутним. Потрібно додати, що це не останній сюрприз українцям на початку 2011 року – з квітня на нас очікує 50-відсоткове подорожчання газу. Такий “поступовий” рух до зведення тарифів до європейських норм, забуваючи про європейські зарплати, можна пояснити бажанням уряду випросити чергову подачку від МВФ, який виставляє відпо-відні вимоги.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>