У Луцьку вже традиційним став етнофестиваль “Різдво у волинській родині”. На Театральному майдані Вифлиємським вогнем запалили гігантську воскову свічу – і зі сцени зазвучали автентичні колядки у виконанні кращих фольклорних колективів області.
Тим часом на площі вирував ярмарок. Найбільше юрмилися гості біля пасічників. Бо ті привезли на фестиваль не тільки мед, а й власного виробництва медовухи! Позаяк, на конкурс “Питні меди-2011” до Луцька з’їхалися медовари з тринадцяти регіонів. Можна було спробувати мед акацієвий, волошковий, люцерновий, кульбабовий, буркуновий, вербовий, гірчичний, каштановий, конюшиновий, малиновий, соняшниковий і навіть будяковий. А медовух представили 32 види! Була навіть 30-літньої витримки. Кажуть, найміцнішу подавали у “Медовій хаті”. Зварили її на Миколаївщині і гордо назвали “Антимоскаліном”.
Наталія КРАВЧУК,
м. Луцьк
Comments: |