На Волині вперше відкрили меморіальну дошку журналістові

27 грудня колишньому редактору обласної газети “Волинь”, заслуженому журналісту України, письменнику Полікарпу Шафеті виповнилося б 75 літ. Проте він пішов з життя у 61 рік. На його честь з ініціативи обласної організації Національної спілки журналістів України та газети “Волинь-нова” відкрили меморіальну дошку. Виготовлений з міді пам’ятний знак розмістили на стіні будинку на вулиці Світлій у Луцьку, де жив Полікарп Шафета. На цю урочисту подію зібралися колишні колеги Полікарпа Гервасійовича, молоді журналісти з усієї області. Освятив дошку протоієрей Віталій (Собко) із Свято-Троїцького собору Луцька.
У день народження Полікарпа Шафети у його рідному селі Дубова Ковельського району на могилі відомого журналіста відбулася панахида. Потім декан Ковельського районного деканату УПЦ КП протоієрей Іоан Бонис провів поминальну відправу у Свято-Юріївській церкві села Дубова. Пізніше редактори газет, журналісти побували у місцевій школі, взяли участь у засіданні літературної студії “Провесінь”, де ділилися спогадами про Полікарпа Шафету.
Наш кор.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>