Козявкін і майбутні знаменитості

Ірина БІЛОУС і Володимир ДЯЧУК

Ірина БІЛОУС і Володимир ДЯЧУК

Острожецька школа випустила у світ багато відомих людей, які у своєму житті досягли чималих успіхів. Підростають тут і нові таланти.
При нагоді варто відзначити, що один з випускників Іван Сидорук працював у резиденції російського екс-президента Путіна. До речі, в цьому селі проживала родина Козявкіних. Тут 1947 року народився й сам Володимир Козявкін – відомий лікар, професор, який відкрив свою клініку в Трускавці, де лікують дитячий церебральний параліч. Невтомна журналістка, головний редактор часопису “Шлях перемоги” (м. Київ) Марія Базелюк закінчила тутешню школу. Відомий тернопільський скульптор, член Національної спілки художників України Іван Мулярчук, який створив 42 монументи і більше 180 станкових скульптур, також випускник Острожецької школи. Цей список можна продовжувати й продовжувати.
Пройде якийсь час, і ті, хто закінчив школу нещодавно, теж заявлять про себе своєю творчістю або роботою у певних галузях чи бізнесі. Можливо, що й нинішніми учнями Іриною Білоус та Володимиром Дячуком школа теж гордитиметься. Зараз їх тут знають як талановитих артистів – дуже гарно співають дуетом. Володя й Іра представляють школу на різних конкурсах, їх запрошують на місцеві концерти, зрозуміло, виступають і перед своїми учнями. Цікаво, що у них нема керівника – усі пісні готують самі. Володя, який, до речі, закінчив Луцьку музичну школу по класу вокалу, своїм фахом планує обрати музичну спеціальність. А от Ірина, маючи прекрасний голос, все-таки більше захоплюється історією, а тому після школи хоче поступати на історичний факультет Волинського університету. Вона не впевнена, що зможе реалізувати себе у музиці. А сольний спів, на її думку, можна поєднати з навчанням у будь-якому вузі.
Хтозна, можливо, через десяток років ми почуємо голос цих талановитих сьогоднішніх випускників з Острожця на великій сцені...
Ольга ЖАРЧИНСЬКА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>