Молитва – ліки для бездітних

Микола ЯКОВЧУК в монастирі Св. Пантелеймона на Св. Горі Афон

Микола ЯКОВЧУК в монастирі Св. Пантелеймона на Св. Горі Афон

Сім’я без дитини, на думку психологів, не є повноцінною. Зрештою, важливо не те, що думають інші, а як почуваються бездітні батьки. Як правило, нещасливими, бо нема у світі нічого милішого за дитячий щебіт. Недарма в народі говорять, якщо твої плани розраховані на рік – сій жито, на десятиліття – сади дерево, на віки – виховуй дітей. Та, на превеликий жаль, не всі, навіть якщо й хочуть, можуть народити дитину: кожна п’ята подружня пара в Україні – бездітна. Киянин Микола Яковчук вже не один рік лікує бездітні пари молитвами, а точніше – наверненням людей до Бога. Думаю, що обговорення цієї теми з людиною, яка подарувала радість батьківства багатьом сім’ям, буде цікаве й нашим читачам.
Вилікував себе – лікує інших

Не довіряти Миколі не маю підстав, бо знаю його з дитинства як хорошу, порядну людину. Правда, тоді він більше захоплювався природою, і, здається, у лісі почувався так, як у своєму дворі. Недарма після школи обрав фах лісівника. Коли навчався у Києві, наші дороги там теж пересікалися, але навіть не здогадувалася, що у нього після армійської служби були серйозні проблеми зі здоров’ям. Його нова кваліфікація – біотерапевт – для мене теж дивина, тому допитуюся, чому вибрав цю особливу дорогу і став лікувати людей?
– Моя баба Женя лікувала молитвами, змовляла рожі. І хоча у неї було багато онуків, проте чомусь саме мені завжди казала: “Колю, ходи покажу, як рожу змовляти”. А я лиш відвертався і мимрив: “Яка рожа, я можу в рожу”. Може, вона вже тоді бачила в мені якісь задатки, але мене це не цікавило. До армії закінчив лісову школу в Березно на відмінно, потім поїхав у Ленінград – хотів бути мисливствознавцем, а в Україні таких спеціалістів не готували. Поступив там в академію, але  не було військової кафедри і мене забрали в армію. Це був 1979 рік, коли наші війська ввели в Афганістан. У березні вже опинився в Кушці у військах спецпризначення – проводили колони в Афган. Того місяця, після поранення, відкривши очі на четверту добу, змінив погляди на життя. Пам’ятаю ту обіцянку, що дав там перед Богом, яку потім порушив.
Деякий час приховував хворобу, не хотів додому приїжджати, щоб батьки нічого не знали. Нарешті почав займатися йогою – так знімав сильні болі. Дякуючи Богу, ставало легше. Після служби перевівся в Київську сільськогосподарську академію на  лісогосподарський факультет, яку теж закінчив на відмінно. Після навчання отримав успішну посаду. Маючи усе, у 32 роки Бог нагадав мені про те, що порушив обіцянку. З того часу почав займатися східною медициною, набираючись досвіду в монастирях Китаю, Індії і Тибету.
Найперше викатував свічками порчі, наговори. В Китаї це називається – знімати енергетичний блок. Щоб виконати волю Божу, лікуванням займався 2-3 години щоденно. Коли побачив результати, це стало моєю роботою. Потім поставив перед собою завдання не лише лікувати, а й навчати. Всіх не вилікуєш, важливо дати людям знання, від чого з’являються хвороби і як їх попередити, як це навчає східна медицина. Моя школа п’яти стихій ОММАО створена у 2004 році, зараз при ній працює Християнський оздоровчий центр.
Бог дав таку ситуацію, щоб я до нього навернувся. Раніше думав, що це покарання для мене, тепер розумію – то моє спасіння. Тим більше, коли можу допомогти, аби на світ з’явилися довгождані діти. Хоча знаю, що лікую не я, а Господь.  
Микола уже шість разів побував на Святій Горі Афон, що у Греції, де його на лікування безпліддя благословили самі святі отці. Виявляється, що навіть афонські монахи визнають нетрадиційне лікування і його поєднання зі східною медициною. Хоча всі, хто побував у Почаєві, бачили, що там є список тих, за кого не можна подавати за здоров’я, в якому значаться й цілителі. Правда, Микола вважає себе біотерапевтом, хоча має диплом Міжнародного центру православного цілительства при істинно провославній церкві (катакомбна, не визнана державою), де вчився три роки, отримавши звання “православного цілителя”, а ще навчався в монастирях Тибета та Китаю.
– Спочатку монахи на Афоні перевіряли мої методи лікування, чи бува це не магія, – пояснює Микола. – Вперше туди потрапив у 2004 році, тоді отець Папаяніс з  монастиря Святої Праведної Анни дав благословення на лікування загалом, а у 2008 році – на лікування безпліддя. Після благословення святих отців з Афону кожні чотири пари з п’яти народжують дитину. Останній раз на Афоні і в Тибеті був у серпні цього року. Різниця між цілителем і екстрасенсом велика. Екстрасенс теж може бути Божою людиною, але використовувати при цьому енергетичне поле пацієнта, залишаючи частку енергії для себе. Тобто він робитиме перерозподіл енергії на нижньому рівні, і хворий деякий час почуватиметься непогано, та імунний захист в такому випадку все одно послабшає. А цілитель молиться і біле світло, яке опускається, він направляє на пацієнта, розкладаючи на два рівні. Тоді біополе вирівнюється на вищому рівні. Енергетичний блок, або, як люди кажуть, порча – це скупчення негативу. В християнстві говорять про дух і душу, але не пояснюють, що це таке. А на сході пояснюють, що дух – це душа плюс енергія. Слово енергія чомусь нас насторожує. Ось тоді відразу подумайте: чому у церкві є купол? Це та сама піраміда, яка замикається хрестом. Вона накопичує потік енергії і передає її через хрест.

Найстаршій дитині, народженій у молитвах, 11 років

Якщо говорити про методику лікування молитвами, то на перший погляд вона дуже проста. Але, виявляється, часто на таке лікування погоджуються ті пари, які уже втратили будь-яку надію мати дитину. І не погодившись на лікування при першій зустрічі, повертаються до Миколи Яковчука знову.
–  Мої пацієнти – це здорові тато й мама, які не мають дітей. Медицина в таких випадках дає відповідне заключення. І якщо раніше лікарі саркастично посміхалися в наш бік, то зараз після конкретних результатів (а ми допомогли вже 60 сім’ям), ця посмішка зникла. Найстаршій дитині, яка народилася після такого лікування, вже 11 років. Більше того, виходимо на офіційні стосунки з медиками – створено комітет, який має затвердити комісію по духовному відділу. В Китаї, для прикладу, поряд з офіційною, працює народна медицина. Так і повинно бути, бо остання з’явилася тисячі років тому, але чомусь нею почали нехтувати.
В чому суть лікування? Перед зачаттям обов’язковий 40-денний піст з благословення отця Папаяніса. Протягом цього посту батьки три рази сповідаються, причащаються і тричі мають пом’янути померлих. І виявилося, що це людям зробити дуже складно. Також треба пройти соборування – прощення незвіданих гріхів. Якщо після соборування в перші місяці вагітності викидень не стався – дитина буде здоровою. Якщо стався викидень – мала народитися хворою.
Кожен день обом батькам треба читати 50 молитов “Богородице Діво, радуйся” з поклонами. Можна зранку і ввечері. Відповідь, що немає часу, не знаходить виправдання. Я не можу порушити благословення: що вимагають святі отці від мене, те я від людей. Пацієнтам дуже хочеться м’яса, особливо чоловікам. А ще потрібно дотримуватися посту і в інтимних стосунках. Тому прості правила стають складними. Рідко хто з тих, у кого до чотирьох років нема дітей, на це погоджуються. Найпростіший метод для зачаття, який теж рекомендуємо деяким парам, це на Спаса посвятити мед і воду й попросити у Господа благословення на народження дитини. Зранку натще серце  пити цю водичку і їсти мед, а ще – взяту у той день, проскурку. Споживши ці освячені дари, можна зачинати дитину. Кожна п’ята пара, яка приходила до нас, отримувала після цього результат.
Також вираховується біологічна й космічна овуляція, адже важлива не дата народження малюка, а дата зачаття. Щоб народилася здорова дитина, для зачаття в році є максимум три дні. Врахуйте, що піст у рік займає більше 200 днів, а зачинати в піст дитину не можна, але хто над цим задумується. Беруться до уваги ще моменти повного місяця і нового місяця, сонячні і місячні затемнення, переходи місяця з однієї фази в іншу. Душу треба звідкись взяти, а ці місячні переходи, як чорні діри, тому при зачатті у цей час в дитину поселяється неприкаяна душа.
Також, коли хочуть хлопчика, роблять відповідні розрахунки. Дівчинку “вирахувати” набагато легше, навіть якщо на три доби помилився. А хлопчика важко – важливо, щоб співпала космічна й біологічна овуляція.
Наша пацієнтка, яку готували до народження дитини шість років, не мала місячного циклу. Навіть відомий інститут Аюрведи на Цейлоні дав своє заключення, що дітей не буде, а точніше, що у неї “нема майбутнього”. І ось минулого року в грудні вона народила Катеринку. Завжди переконую: “Будете молитися й вірувати – матимете дитину”. Дуже важливе прагнення людини.
Ольга ЖАРЧИНСЬКА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>