Регіонали окуповують західні регіони

Тому, що представники Партії регіонів і їхні сателіти тиснуть вже й на західні області, годі дивуватися. Добре відомо, що до влади частіше потрапляють ті, кому від влади щось потрібно, тому з ними завжди легко про все домовитися. Яскравий цьому приклад – обрання голів обласних рад після оголошення результатів виборів до місцевих рад.
З того, що вже відомо, бачимо, що навіть у двох областях, Волинській та Рівненській, де більшість населення не сприймає провладну партію, головами обласних рад все-таки обрані регіонали. Волинську обласну раду очолив представник Народної партії Володимир Войтович, висунутий провладними депутатами. За литвинівця проголосувало 47 обранців (всього у раді 80 осіб). Представник Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина” і попередній голова обласної ради Анатолій Грицюк цього разу отримав підтримку лише від 29 депутатів. Тобто за нього проголосували його однопартійці (всього їх у раді 26) і ще три депутати з інших партій. Певно, хтось із представників “Фронту змін” – 4 особи, партії “Свобода” – 6, УРП “Собор” – 2, “Наша Україна” – 4, “За Україну” – 1. А всі решта представників оцих, так би мовити, опозиційних партій, виходить, продалися регіонам.
Окрім вищеназваних політичних сил, представлених у Волинській обласній раді, до неї увійшли представники від таких партій: Партія регіонів – 21, Комуністична партія – 1, Сильна Україна – 1, Народна партія України – 8, “Єдиний центр” – 3, Селянська партія України – 1, Аграрна партія України – 1, “Солідарність жінок України” – 2.
Прикро, що депутати обирають голову таємним голосуванням і ми не можемо чітко знати, хто з них продався в перший день роботи сесії. Це перед виборами усі вони з народом, а після виборів, аби далі від людських очей.
Практично така ж ситуація у Рівному. Голова обласної ради, за якого проголосував 51 депутат із 79 присутніх, Юрій Кічатий – представник Партії регіонів.
Депутати Житомирщини, як у радянські часи, висунули одного представника, зрозуміло, регіонала – Йосипа Запаловського. За нього проголосував 71 депутат. На Житомирщині із 112 депутатів обласної ради регіоналів – 42, литвинівців – 18, комуністів – 7.
На Вінниччині із 132 депутатів – 61 регіонал. Їхній представник Сергій Татусяк, підтриманий 96-ма депутатами, теж очолив обласну раду.
Отже, не треба бути відвертим членом Партії регіонів, аби підтримувати владу. Когось прилякають, комусь щось вділять – і наші обранці будуть голосувати, як скаже Партія регіонів. Певно, варто зробити висновки і голосувати проти всіх, аби туди нарешті потрапили справді нові люди.
Ольга ЖАРЧИНСЬКА,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>