Матушка, яка лікує людей

“Добре слово – теж ліки”, – вважає матушка Галина

“Добре слово – теж ліки”, – вважає матушка Галина

Фельдшерсько-акушерський пункт в кожному селі є місцем, де надають медичну допомогу, але в Мишеві, що в Іваничівському районі, він особливий. Тут не лише порекомендують необхідні медикаменти чи зроблять укол, а й полікують душу. Чому? Бо завідуючою ФАПом працює матушка.
Про те, що ця робота дійсно є покликанням, свідчить той факт, що в її трудовій книжці лише один-єдиний запис. Стати медиком Галина хотіла з дитинства. Надивилася, як мучився хворий батько, і твердо вирішила, що неодмінно лікуватиме людей. Вступила у Луцьке медичне училище, а після його закінчення отримала направлення в ФАП села Мишів. Через кілька місяців вийшла заміж за Сергія, який навчався у духовній семінарії. Зараз він настоятель Свято-Михайлівського храму в Топилищі. Мешкає подружжя в Іваничах. Раніше до роботи молодій матушці доводилося десять кілометрів долати пішки чи на велосипеді. Добре, що зараз вже маршрутка ходить. В Мишеві Галина Романюк вже давно стала своєю. Люди звертаються не лише за медикаментами, а й за душевною бесідою.
– Сучасне життя має багато проблем, і самому важко все пережити. Іноді добре слово допоможе краще, ніж ліки. Треба жити за Божими заповідями, не забувати про смирення. Іноді доводиться навіть і з місцевими пияками профілактичні бесіди проводити, пояснювати їм про шкоду алкоголю, як малим дітям, – розповідає Галина Василівна.
Свою роботу ця жінка справді любить, знає про здоров’я кожного з вісімсот мешканців села. Погано лише, що сама живе в райцентрі, тож іноді доводиться затриматися довше.
– Тоді дзвоню до батюшки, щоб виїхав по мене. Він завжди послухає. Ніколи не говорив, щоб краще я сиділа вдома, як інші матушки, ніж працювала. Ми обоє розуміємо, що кожна робота від Бога. Коли мого чоловіка Митрополит Ніфонт рукопокладав у сан священика, я стояла збоку в церкві й плакала. “Ти не плач, – заспокоїв мене Ніфонт, – твій чоловік лікуватиме душі, а ти – тіло”. Так з його благословення я вже другий десяток літ працюю у медпункті, – каже матушка.
Руслана ТАТАРИН,
Волинська область
Фото автора

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>