Мій чоловік зраджує мені… із сестрою

Підпис відсутній

Підпис відсутній

Це не просто лист – це мій душевний біль. Більше не можу таїти образу в серці. Ні сльози, ні молитва не допомагають відновити рівновагу. Вибито грунт з-під ніг, почуваюся просто розтоптаною, знищеною. Всередині усе клекоче-кипить, прагне вихлюпнутись на волю, а навіть виговоритися нікому. Батьки не повірять, а подружки? Хіба хоч хтось щиро поспівчуває? Тому наважилася поділитися з вами.
Думала, що наш шлюб ідеальний
Ми з Сергієм побралися три роки тому. Обом було під тридцять. Я завжди знала, що не вийду заміж “зеленою дурепою”, хотіла серйозних, виважених стосунків з досвідченою людиною, яка б уміла не тільки любити, а й цінувати, шанувати свою половинку, хотіла б мати дітей. Таким мені здавався він. Коли ми познайомилися, Сергій ще навчався у медичному університеті. Мені подобалося, що хлопець завжди акуратно одягнутий, має до блиску начищені туфлі, витриманий у розмові. Ніколи не гарячкував з жодного приводу, вмів відмежуватися від чужих сварок-пересудів, і мене не раз ловив на тому, що втручаюся не у свої справи. З будь-якої неприємної історії знаходив вихід, не роблячи “сцен”. Тоді відчувала себе захищеною. А ще, наче мед, лягав на душу той факт, що Сергій не бігав за дівчатами, не був помічений у шумних компаніях.
Після закінчення університету він влаштувався в один з медзакладів Львова. Його батьки придбали на окраїні міста житло, і Сергій зробив мені таку довгождану пропозицію руки і серця. Не тямила себе від щастя, бо ж вірила, що нарешті збулася моя мрія!
І справді, перші місяці спільного життя здавалися ідилією. Чоловік був турботливий, уважний до мене. Та й я до нього – любила ж. Старалася з усмішкою зустрічати з нічних чергувань, приготувати щось смачненьке, та й в ліжку побалувати. Минав час, і я почала помічати, що він захоплюється моїми кулінарними здібностями, але… байдужий до моїх пестощів. Змінила зачіску – помітив, але в ліжку стосунки не покращали. Записалася у спортзал, скинула кілька кілограмів – це теж його не дуже збуджувало. Спробувала по-ділитися цією проблемою з мамою, а вона прочитала лекцію, що я не знаю, чого хочу, що в мене ідеальний чоловік, у всьому допомагає, ніде не совається, гроші в дім приносить, ще й мене, як цяцю, в люди виводить.
Може, мама права, і я вже забагато всього хочу, подумала. Може, він втомлюється на роботі, і в цьому причина? Але незабаром стала помічати за коханим дивні речі.

Сергій тримав руку на колінах Тані
Вперше щось “не те” я запідозрила на ювілеї Сергія. Він запросив у гості колег по роботі. З нами була і моя рідна сестра Тетяна (на кілька років молодша від мене). Зізнаюся, стосунки у нас ще змалку були не дуже. Вона мені завжди здавалася занудою, тихонею. З нею ні поговорити про щось цікаве, ні пожартувати. Такий собі будячок-їжачок. А тут дівка розщебеталася як ніколи. Коли колеги Сергія розійшлися, я пішла мити посуд, залишивши їх удвох. Потім мені щось треба було взяти у кімнаті. Раптово відчинила двері і побачила, що Сергій з Танею мило бе-сідують і він тримає руку у моєї сестри на колінах.
Від несподіванки я аж рота роззявила. Зрозумівши, що їх застали зненацька, Сергій став ніби стрясати крихти з Тетяниних колін, тоді попросив мене подати йому полотенце. Ще щось там витирав, та я вибігла, бо мені стало якось не по собі.
Наступного разу я зустріла їх удвох на ринку – вони чомусь разом вибирали продукти. Це був робочий день, Сергій казав, що поїде у відрядження… Віджартувався, що хотів мені зробити сюрприз і попросив допомоги у моєї сестри, а я все зіпсувала. “З якої нагоди?” – поцікавилася. “А просто так”, – відповів. Відтоді я стала пиль-ніше приглядатися до Тані. Непоказна? А подружки кажуть, що дуже мила. Тихоня? Мама пояснює, що вона просто сором’язлива і скромна. А я ж тоді яка? Виявляється: гарна, впевнена, вперта і… сильна.
– Ти сама винна, що Сергій тебе не любить, – випалила сестра, коли я спробувала з нею відверто поговорити про свої підозри. – Завжди думала, що я гірша? А він каже, що я краща – і на кухні, і в ліжку! І взагалі, якби ми могли мати дітей… Це ж ти винна, що я не можу завагітніти.
Ті звинувачення відняли мені мову. У чому винна? Що вона в дитинстві, ганяючись за мною, лізла через загорожу, зашпорталася і наштрикнулася на металевий прут? Я ж не пхала її, борони Боже, і не бажала їй такого зла.
Я зрозуміла, що Таня відступати не думає. Тому вирішила проявити рішучість і заговорила із Сергієм про розлучення.
О, він не чекав такого. Обличчя вмить змінилося. Він став просити не робити необдуманих кроків і дати йому ще один шанс. Божився, що залишить Таню, аби лиш я йому народила сина.
Лягає зі мною в ліжко – і шле «есемески» іншій
Тієї ночі я завагітніла… І відтоді й справді наче все змінилося. Дійсно, щойно я розповіла про свій пікантний стан чоловікові, стала жити наче в раю. Сергій багато гуляв зі мною, займався усякими вправами, не дозволяв нічого важкого підіймати, допомагав на кухні й з прибиранням і ледве не щодня засипав мене квітами й усілякими дрібничками. Та тривало щастя недовго – лише поки нас з маленьким Вадимчиком не виписали додому. А потім? Знову почалося для мене пекло. Хоч для усіх навколо ми, як завжди, залишалися ідеальною сім’єю. Сергій на людях хвалив, яка я гарна мама і любляча дружина, а вдома ніби забував про моє існування. Мене тіпало від однієї думки, що він лягає зі мною в ліжко і шле “есемески” їй, Тані. Але я терпіла, сподіваючись, що син підросте, і Сергій таки отямиться.
***
Вадимко вже ходить у перший клас, а роман між моєю сестрою і чоловіком досі триває. З нею я вже шість років взагалі не спілкуюся. А батьки не збагнуть, в чому річ, і все намагаються нас помирити.
Світлана,
м. Львів

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>