Динозаври не пережили б нашої екології

Експерти ООН б’ють на сполох: сьогодні людство стоїть перед найбільшою загрозою знищення з часів загибелі динозаврів 65 мільйонів років тому. Такі висновки оприлюднено на Конференції учасників Конвенції про біологічне розмаїття. Система життєзабезпечення планети (водні, земельні, рослинні ресурси) сильно пошкоджена. Ми наближаємося до точки неповернення, коли неможливо буде поновити втрати у сфері біорозмаїття. Саме тому важливо розробити узгоджені заходи для досягнення амбітних і водночас реалістичних цілей. Треба вкласти гроші у нові технології, наприклад, у систему захисту лісів, яка оберігатиме природу і допомагатиме поглинати викиди двоокису вуглецю, які є причиною змін клімату.
За неофіційними даними, частка генетично модифікованої продукції нині становить 12-18%. І вона збільшуватиметься пропорційно до того, як зменшуватиметься кількість рослин, які входять в основу харчування людини.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>