Сільським головою став… священик

Вочевидь, найнезвичнішим результатом виборів до виконавчих органів  місцевого самоврядування,  які пройшли в Україні, стала перемога у селі Пісків Костопільського району священика, який  балотувався на посаду Пісківського сільського голови. Причому о. Георгій (Юрій Павлович Кожарко), про якого йде мова, впевнено переміг шістьох  конкурентів, не проводячи жодної агітації. Навіть під час служби Божої у храмі не закликав своїх односельців віддати голос за нього. Тут, за великим рахунком, свою роль відіграв авторитет священика, котрий уже 20 років є настоятелем місцевого храму.
Водночас, у зв’язку з результатом цих виборів склалася  проблемна ситуація, яку має розв’язати єпархіальна рада, – чи доцільно бути о. Георгію одночасно священиком і сільським головою. Якщо ні, тоді Юрій  Кожарко, за власним вибором, складе обов’язки настоятеля і очолить на наступних п’ять років сільську раду. Він уже навіть визначив перший пріоритет, який втілюватиме у життя, – це облаштування у Піскові дитячого садка.
Сергій Новак,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>