Три ювілеї пастви владики Михаїла

У ці осінні дні співпало 20-річчя відродження Волинської духовної семінарії Київського патріархату, 20-ліття архієрейського хору “Оранта” та 10-річчя архієрейської висвяти архієпископа Луцького і Волинського Михаїла. З нагоди трьох ювілеїв у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці відслужили урочисту божественну літургію й подячний молебень. Очолив святкове Богослужіння митрополит Чернівецький і Буковинський Данило. Разом з ним співслужили владика Михаїл, єпископи Слов’янський, вікарій Донецької єпархії Всеволод, Сумський і Охтирський Мефодій, Харківський і Богодухівський Лаврентій, Чернігівський і Ніжинський Іларіон, Кіровоградський і Голованівський Марк, Тернопільський і Теребовлянський Павло, Дніпропетровський і Павлоградський Симеон, Чернівецький і Кіцманський Марк та інше духовенство.
Після урочистої літургії зі словом звернувся до усіх присутніх митрополит Данило. Він побажав, аби Господь зберіг довіку Волинську духовну семінарію, щоб ця школа ніколи не закрила вуста, навчаючи молодих священнослужителів, щоб ті були зразковими вчителями віри й моралі. А владиці Михаїлу зичив принести великі плоди на вівтар православної церкви. Архієпископ Луцький і Волинський подякував за добрі слова і підкреслив, що третина усіх священнослужителів української православної церкви Київського патріархату – вихованці саме Волинської духовної семінарії. Серед них – і семеро(!) архієреїв.
Наталія КРАВЧУК, м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>