Волинь голосувала спокійно

В Україні відбулися вибори до місцевих рад. На Волині до дільниць прийшли 60 відсотків тих, хто має право голосу. Вибори без системних порушень. Їх ретельно відстежувала громадська мережа “Опора”. Найсерйознішими спостерігачі від кількох організацій називають порушення у селі Ратнів Луцького району. Тут зафіксували факт вкидання бюлетенів в неопломбовані скриньки. У селі Забороль цього ж району біля виборчої дільниці побили одного зі спостерігачів. Такий результат сварки між прихильниками двох кандидатів на посаду сільського голови.
Про остаточні офіційні результати волевиявлення волинян станом на ранок середи говорити було ще зарано. Тривав підрахунок голосів. За попередніми даними, трійку лідерів на виборах до обласної ради склали “Батьківщина”, “Партія регіонів” та ВО “Свобода”. Всього у Волиньраді буде представлено більше десятка політсил завдяки мажоритарним округам. Вперше за кілька останніх каденцій сюди увійде й один комуніст.
Також паралельно відбулися вибори міських, селищних і сільських голів. Найзапекліша боротьба, цілком логічно, точилася в обласному центрі. У результаті Луцьким міським головою стане представник “Сильної України” Микола Романюк. Його підтримали понад 30 відсотків виборців. Головним конкурентом став керівник обласної організації партії “Батьківщина” Анатолій Грицюк, відставши майже на 10 відсотків. Чинний міський голова Богдан Шиба став лише третім. Цікаво, що Миколі Романюку таки доведеться шукати спільну мову з представниками “Батьківщини”, яким не вистачило двох багнетів для того, щоб створити у міськраді більшість. Також змінився міський голова у Ковелі, де на кілька десятків голосів чинного мера Сергія Кошарука обійшов Олег Кіндер. А ось Нововолинськ і Володимир-Волинський залишилися зі старими керманичами.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>