Фотоальбом «Луцьк» до 925-річчя міста подарував лучанам «Вісник+К»

Підпис відсутній

Підпис відсутній

Цього року Луцьк відзначає свій 925-літній ювілей. Колектив редакції “Вісника+К” також підніс подарунок лучанам до свята. Ідею підкинули наші друзі та колеги з білоруської газети “Вечірній Брест”, які на честь 900-річчя свого міста видали фотоальбом. На реалізацію задуму лишалося зовсім небагато часу, але відступати уже було нікуди. І ось за кілька днів до офіційного відзначення дня міста у редакції “Вісника+К” відбулася презентація фотоальбому “Луцьк” за участю Луцького міського голови Богдана Шиби.
Фотоальбом увібрав у себе чимало матеріалів з різних історичних періодів та різноманітних сфер життя Луцька. Окрім відображення архітектурних пам’яток, які підкреслюють шляхетність та благородність міста, укладачі видання спробували розкрити й душу Луцька – те, чим він живе зараз. Як відомо, місто є одним з основних культурних центрів не лише Волині, а й усієї Західної України. Його краса, таємничість, яка своїм корінням сягає у далекі віки, щороку притягує до Луцька масу відвідувачів на різноманітні історичні, фольклорні фестивалі.
– Цей фотоальбом – унікальний історичний документ. У ньому зафіксоване місто таким, яким воно у майбутньому уже не буде. Тому, я думаю, багато хто з лучан, захоче мати такий фотоальбом у себе на столі або на книжковій полиці, – зазначив Луцький міський голова Богдан Шиба, отримуючи перший примірник фотоальбому “Луцьк” з рук автора ідеї – головного редактора “Вісника+К” Євгена Хотимчука.
Реалізовував проект відомий волинський журналіст і знавець історії Луцька Феодосій Мандзюк. Фотоальбом побачив світ в одному з київських видавництв. Його початковий наклад – 3000 примірників. Для 210-тисячного міста це – крапля у морі. Але у разі потреби “Вісник+К” готовий віддрукувати додатковий тираж.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

P.S. Хто хоче придбати книгу про Луцьк, запитуйте у книжкових магазинах міста. Можете також купити це видання у приймальні редакції “Вісника + К” за видавничою вартістю – 70 гривень. Адреса: м. Луцьк, пр. Перемоги, 15. Тел. 77-48-84.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>