У древньому Лучеську ожив Тризуб

Кінець літа став для Луцька надзвичайно урочистим, святковим. Адже збіглися найвеличніші події – ювілейний 925-й день народження міста, День Незалежності та ХІІ Міжнародний фестиваль “Поліське літо з фольклором”.

Організатори подбали про насичену програму. Протягом кількох днів тривали на Театральному майдані ярмарки майстрів народної творчості. Лучани та гості міста щедро витрачалися на сувеніри. Приємно, що популярністю користувався й фотоальбом “Луцьк”, упорядкований колективом нашої редакції.
На площах міста з оригінальними номерами виступали фольклорні колективи з різних країн світу – зачаровували піснею поляки, серби, росіяни, а індонезійські танцюристки своєю пластикою просто зводили чоловіків з розуму!. Уже традиційно у День міста в Луцьку влаштували грандіозний парад квітів і провели своє “Гіннес-шоу”. Цьогоріч у рамках конкурсу шукали героїв у майже десяти номінаціях. У номінації “Луцький козак” чоловіки мірялися головною козацькою окрасою – вусами! Рівних не виявилося отцю Володимиру Мельничуку. У нього кожен вус потягнув майже на 40 сантиметрів.
Подивувала зростом рівно у два метри “Луцька гуліверка” Наталка Корнієнко, студентка-четвертокурсниця факультету фізичного виховання ВНУ імені Лесі Українки. Знайшли на майдані і свого довгокосого Тарзана. Найдовше волосся виявилося у артиста балету Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Анатолія Сичука (має шевелюру довжиною у 83 сантиметри!). А ось “Луцька Мавка” Ольга Пронтова продемонструвала косу довжиною 1 метр 10 сантиметрів.
У День Незалежності вже не змагалися за рекорди, але вкотре довели: Луцьк – одне з найпатріотичніших міст України. На акцію “Українська вишиванка” зібралося понад дві тисячі лучан та гостей міста, котрі прийшли на свято у національних строях. Вони вибудували на площі “живий” герб – Тризуб. Велелюдна процесія вирушила до Замку Любарта. Сюди внесли освячені у Свято-Троїцькому соборі прапор України та стяг Волині. Поряд, на Замковій площі, організатори провели конкурс. Журі обирало найстильнішу та найстарішу вишиванку, найпатріотичніших бабусю й дідуся, родину, закохану пару, а також найкрихітнішого українця, вбраного, як належить.
Наймолодшою учасницею виявилася Христина-Марія Мазепа. Дівчинці на День Незалежності виповнилося всього 1 місяць і 4 дні.
Увінчав гроно урочистих дійств концерт учасників ХІІ Міжнародного фестивалю “Поліське літо з фольклором” та святковий феєрверк.
Наталія КРАВЧУК,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>