Інтернет для мудрих – благо, для нерозумних – біда

Навіть малеча знає, що за допомогою комп’ютера можна відправляти миттєві повідомлення, скачувати мультики та грати в ігри. Школярі, студенти та працівники будь-яких закладів уміло користуються Інтернетом, де й проводять найбільше часу.
З винайденням різноманітних сайтів, програм та онлайнпорталів молоді люди все більше часу витрачають на те, щоб посидіти за монітором власного комп’ютера чи ноутбука. Такі справи, як читання книг, перегляд щоденних газет, заняття спортом або ж творчістю, стали байдужими для юного покоління. Якщо раніше ігрові майданчики, зоопарки, бібліотеки, театри та гуртки самодіяльності були переповнені дітьми, то ситуацію сьогодення можна назвати трагічною.
Хлопчаки годинами просиджують біля гральних автоматів та моніторів комп’ютерів у клубах замість того, щоб з однолітками зіграти у футбол. А навіщо затрачати так багато часу, якщо можна за якихось дві хвилини поспілкуватися в Інтернеті? Діти вже змалку масово страждають від різних хвороб, їхня психіка стає неконтрольованою, а батьки стикаються з проблемами, котрих завдає “необачна гра в Інтернет”.
Юнаків та дівчат все більше захоплює спілкування виключно по Інтернету. Вони стали вділяти менше часу для прогулянок та рідше зуст-річатись один з одним, цікавитись батьками і навіть майбутнім. Правда, сьогодні “за допомогою Інтернету щодня 64% сімейних пар цікавляться одне в одного справами та узгоджують свої плани”, – сказано у виданні “Проблеми ХХІ”.
Як навчити молодь мудро й розважливо користуватися Інтернетом? Як батькам захистити своїх дітей від його негативного впливу? Ці питання нині стали актуальними. Дорослим необхідно мудро та детально розповідати дітям про будь-які небезпеки, які можуть виникнути під час користування Інтернетом. Адже складні проблеми у житті не вирішиш, натиснувши на клавішу мишки. Сучасний світ пропонує безліч новинок та забав, аби відволікти людину від найголовнішого. Та живе спілкування має стати важливішим, аніж через екран монітора.
Галина ФУРМАН

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>