Коропа готували за 20-ма рецептами

Фестиваль “КоропФест-2010” у селищі Коропець Монастириського району минулої неділі відбувся втретє. Незважаючи на немилосердну спеку, сотні гостей приїхали поласувати кулінарними шедеврами.
Не пас задніх серед кухарів і наш брат-журналіст. Тетяна Тарасенко з Тернополя вразила коропом “Се ля ві”. Очищену від кісток рибину Таня посолила, приперчила. “Родзинка” коропа, – розповіла вона, – у кисло-солодкій приправі, а це – 100 г соєвого соусу, 100 г червоного сухого вина, дві ложки меду. Рибу запікаємо у духовці у целофановому рукаві півгодини”.
Щороку у фестиваль привноситься щось нове, але один із авторів його створення, тернополянин Сергій Хлєбас, бачить майбутнє свого дітища по-іншому: щоб “КоропФест” звільнився від фестивального формату, залежності від оргкомітету, спонсорів тощо, а став просто ще однією гарною місцевою традицією.
Світлана КЛОС,
Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>