Чоловічі проблеми – наслідок відвертої еротики й оголення жінок

Віктора Бубьонова, завідуючого урологічним відділенням Луцької міської лікарні, і колеги, і пацієнти знають як високопрофесійного спеціаліста, хорошого, талановитого лікаря. Він однаково по-доброму ставиться до усіх своїх колег та підлеглих, не роблячи ніяких виключень. З яким би діагнозом не потрапив хворий у відділення урології, він завжди відчує підтримку Віктора Георгійовича. А його оптимізм й природне почуття гумору вселяють надію на одужання навіть категоричним песимістам. Розмовляючи з Віктором Георгійовичем, зрозуміла, що відомий вислів “наше здоров’я – в наших руках” – не пустослівна фраза.
Серед школярів немає здорової дитини

– Що має насторожити людину, аби звернутися до уролога?
– Усі патології “молодшають”, тому обстежуватися хоча б раз у рік треба всім. Хто слідкує за здоров’ям, той не доводить до запущеності хвороби. Лікування незанедбаної хвороби набагато ефективніше. А хто не стежить, може дочекатися критичного стану, вкрай поганого самопочуття – це загострення хвороби або конкретних її проявів, які потребують серйозного лікування. У наших умовах, хоч вони й не західного рівня, більшість хвороб можна попередити, тобто багато залежить від ставлення людини до свого здоров’я.
На жаль, патології нирок, сечового міхура, передміхурової залози з роками так само зростають і все частіше зустрічаються у молодих людей, як і онкологічні, й серцево-судинні.
– Чим Ви особисто пояснюєте таке “помолодшання” захворювань?
– У нас найбільше хвороби “спихають” на вживання алкоголю й куріння. Проте чомусь не наголошується, скільки людина споживає емульгаторів, консервантів, наповнювачів, а це все шкідливі хімічні речовини. Тепер вони щоденно й тривалий час потрапляють в організм, викликаючи там відповідні процеси. Ми лише чуємо, що краще не споживати продукти з вищезгадуваними речовинами. А що їсти, коли вони у всіх продуктах? Проте жодної заборони на використання шкідливих речовин не введено. Тобто іде хронічна інтоксикація організму. А ще маємо аналогічну якість води і повітря, які також впливають на наше здоров’я і самопочуття. В цивілізованих країнах такі складові у продуктах харчування недопустимі.
Проведіть обстеження школярів, й ви не знайдете серед них здорової дитини. Якщо генетично людина має сильні фізіологічні задатки, вона більш витривала до несприятливих умов, а якщо слабкі – захворіє швидше.
Сьогодні реклама пива не сходить з наших екранів. Його п’ють уже з малолітства. А тоніки, на які підсадили нашу молодь, – це конкретна хімія. Хлопці й дівчата без випивки не уявляють, як провести вечір. Держава абсолютно відійшла від того, щоб шукати методи впливу задля виховання здорового покоління. Мине декілька років, й молоді люди будуть хворими. А хто буде працювати? До пенсійного віку вони просто не доживуть. Вже зараз одиниці хворих у 80 років потрапляють у наше відділення, а раніше ми мали таких пацієнтів. Люди помирають молодими.

Природа підказує, коли чистити нирки
– Вікторе Георгійовичу, така сама причина й того, що тепер навіть хлопці й молоді чоловіки мають проблеми із простатою?
– З цього приводу вважаю, що виявлення цієї патології у молодому віці – наслідок сексуальної революції. У юнака настає статевий розвиток. Що він, молодий і сексуальний, бачить навколо? Еротику, “порнуху”, напівголих дівчат. Зрозуміло, що збуджується, а реалізувати цього збудження не може. Звідси й застійний простатит. Інша ситуація, що ця сексуальна революція призвела до нерозбірливих статевих стосунків, коли дуже легко “підхопити” якусь венеричну хворобу – і простатит рано чи пізно забезпечений. Раніше такого “пресингу” на юнаків не було. А до цього всього ще п’ємо, куримо, неправильно живемо. Не дивно, що тепер багато юнаків – безплідні. На жаль, не усі виліковуються.
– Нирки – фільтр нашого організму, як вберегти їх від “збою”?
– Знову-таки важливо проводити їхнє обстеження (аналіз сечі – не критерій патології нирок), особливо, коли вже є якісь “збої” у їхній роботі. Медицина пішла вперед, і нирки лікуються багатьма сучасними методиками. Харчування має бути різноманітним. Дієти, які пропонують, якщо вже порушений обмін речовин, насправді малоефективні. У нас взагалі нема культури харчування: коли сніданок, кава, обід... Дорвуться до столу в будь-який час і... їдять, не скільки треба, а скільки можуть. У хворій нирці утворюється каміння. Як часто це повторюється, залежить від організму людини. Натомість спостерігаємо, що ті, хто сидять на дієтах, мають повторне утворення каміння частіше, ніж ті, хто живе без дієти.
Дуже ефективна профілактика для нирок – сезонне промивання: весною – березовим соком, влітку – огірками, восени – кавунами. Дрібні камінчики, пісок вимиваються безболісно.
Нирки не бояться холоду, хоча чуємо протилежне твердження, бо вони закриті навколо жировим шаром. Звичайно, простуда може призвести до загострення хвороби. Як правило, починається усе з циститу (особливо це часто трапляється у жінок). В такому випадку важливо добре пролікуватися, зрозуміло, не “на відрі”. Бо інакше інфекція переходить на нирки, починається біль в попереку, підвищується температура. Тоді обов’язкове лікування нирок. Якщо комусь здається, що мерзнуть нирки й відчувається біль – це не так. Мерзне хребет, він справді боїться холоду й протягів.
Ольга ЖАРЧИНСЬКА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>