Поразка від «Дніпра» додала оптимізму

Порівняно зі стартовим матчем чемпіонату, в якому лучани ганебно програли вдома “Ворсклі”, “Волинь” суттєво змінилася. У Дніпропетровську у стартовому складі на гру вийшли лише четверо футболістів, які грали у першому турі. За тиждень, що минув між двома зустрічами, клуб розстався з двома ветеранами Дмитром Семочком і Володимиром Ковалюком, а натомість у заявці з’явилося п’ять нових прізвищ. Команда поповнилася орендованими Артемом Бутеніним та Богданом Бутком з молодіжних складів “Динамо” і “Шахтаря” відповідно. Повернулися у Луцьк два її колишніх гравці румун Корнел Бута та Віктор Мельник, який останнім часом виступав за “Чорноморець” з Одеси. Змінився й капітан команди. Пов’язку з відповідними повноваженнями отримав найбільш зірковий новачок Владислав Ващук. 35-річний екс-захисник “Динамо” та національної збірної у минулому сезоні теж грав за “Чорноморець”, який вилетів із прем’єр-ліги.
Було помітно, що у команді проведена серйозна психологічна робота. “Волинь” попри домашній розгром розпочала гру з “Дніпром” розкуто і взагалі у першому таймі виглядала, якщо не краще за господарів, то точно не гірше. Перший небезпечний момент у матчі створили саме лучани. Румун Бута перевірив на міцність стійку воріт дніпропетровців. Кілька непоганих нагод було й у луцького бразильця Майкона. Але усі старання партнерів перекреслив найкращий гравець першої ліги минулого сезону – сенегальський голкіпер “Волині” Ісса Ндое. Він не зумів впоратись з простим ударом Євгена Селезньова. Голкіпер лишень торкнувся до м’яча кінчиками пальців, але зупинити його не зміг. Лучани ще деякий час продовжували переважати суперника, аж до другої помилки Ндое. Цього разу він “прогавив” удар Володимира Гоменюка, і м’яч неквапливо “парашутом” перелетів через височенного сенегальця. Фактично гру було зроблено, тим більше, що на початку другого тайму “Волинь” залишилася у меншості. Але, до честі лучан, вони таки намагалися забити бодай свій перший гол у нинішньому сезоні й провели кінцівку матчу на чужій половині поля.
Наступний матч лучани зіграють завтра. На своєму полі підопічні Віталія Кварцяного спробують обіграти “Кривбас” Юрія Максимова. Початок матчу о 19.00. До речі, цього літа “Волинь” і “Кривбас” уже зустрічалися, щоправда у товариському матчі. Тоді з рахунком 1:0 перемогли луцькі футболісти.
Віталій Кварцяний про гру Ісси Ндое на післяматчевій прес-конференції:
– Він ще не напропускав стільки м’ячів, скільки повинен пропустити воротар. Голкіпер має отримати цілу “торбу” голів, а у нього місткість доки заповнена на 75 відсотків. Залишилося 25 і потім гратиме надійно (сміх в залі). Я задоволений його грою, просто не пощастило.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>