Без аліментів й допомогу не дадуть?

У мене двоє дітей від двох шлюбів – 10 і 1,7 років. На першу дитину аліментів не отримую (відмовилася). Коли дізналася про збільшення допомоги, хотіла поновити документи. Але мені відмовили, тому що я не отримую аліментів на старшу дитину і маю 970 гривень на молодшу (не виходить). Мій чоловік безробітний. Хочу знати, чи можу я оформити збільшену допомогу на дитину до трьох років?
Тетяна КОСТЮК,
с. Малі Бережці Кременецького району
Тернопільської області

Як пояснила головний спеціаліст управління праці та соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Олена Маркусик, у Законі України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” з’явилися невеликі доповнення. Зокрема допомога дітям до досягнення ними трирічного віку з 1 січня 2010 року виплачується у розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму встановленого для працездатних осіб та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше ніж 130 гривень. Для призначення допомоги, що перевищує мінімальну, необхідно звернутися в органи праці та соціального захисту населення за місцем проживання із довідкою про склад сім’ї і декларацією про доходи та майновий стан, яка заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім’ї.
Даних, вказаних у листі читачки, недостатньо, аби стовідсотково вирахувати, тож будемо думати, що дохід сім’ї пані Тетяни це і є лише “дитячі” гроші. Отож, виплата допомоги на другу дитину складає 840 гривень (у розрахунки не береться виплата допомоги до трирічного віку). Відповідно середній сукупний дохід в розрахунку на одну особу становить 210 гривень. А оскільки прожитковий мінімум для працездатних осіб складає 744 гривні, то, віднявши дохід у 210 гривень, отримаємо 534 гривні. Крім того, не слід забувати, що в розрахунки береться і дохід від землі та майнового паю, якщо вони є. А от відсутність аліментів на першу дитину взагалі не мала б впливати на розрахунки. Вам потрібно просто принести довідку з юстиції про неотримання аліментів від колишнього чоловіка.
Мирослава КОСЬМІНА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>