Аеропорт збудують незалежно від Євро-2012

Нещодавно у Луцьку побував потенційний інвестор цивільного аеропорту. Його планують звести на базі військового летовища як резервний для львівського на період проведення Євро-2012. Представник київської компанії “Альфа Транзит” Сергій Зарицький до обласного центра Волині добирався на власному гелікоптері, який посадив поруч із аеродромом. Столична фірма намагається отримати у свою власність “Луцьке авіапідприємство” в рахунок інвестиційних зобов’язань. У Луцьку Сергій Зарицький досить райдужно обмалював перспективи, зазначивши, що пасажирський аеропорт може запрацювати уже через 3-4 місяці. За цей час у зведення тимчасового пасажирського терміналу “Альфа Транзит” збирається вкласти 15-16 мільйонів гривень. Пропозиція киян уже пройшла погодження на бюджетній та транспортній комісіїях Волинської обласної ради і чекає затвердження на сесії.
Директор комунального підприємства “Дирекція з будівництва та введення в експлуатацію аеропорту Луцьк” Василь Байцим запевняє, що реальністю слова інвестора стануть у разі виконання своїх зобов’язань і державою. Зокрема, між попереднім урядом та Волинською обласною радою підписано угоду, яка гарантує розбудову авіапідприємства у Луцьку, до того ж, незалежно від програми Євро-2012. На ці потреби у 2010 році передбачалося виділити 22 мільйони гривень. Але чи не відступиться нова влада від обіцянок попередньої – це ще питання.
– Є угода і я, як законослухняний громадянин, довіряю юридичним документам. Не думаю, що нова влада покине цей проект. Навіть якщо ми випадемо з програми Євро-2012, аеропорт у Луцьку буде. На сьогодні у цьому багато хто зацікавлений. Нещодавно оглядали об’єкт представники австрійських, польських та ще однієї української компаній, які мають свої літаки і не мають де їх розмістити, – зазначив Василь Байцим.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>