Газ сконцентрувався і вибухнув

Потужний вибух струсонув минулої середи дев’ятиповерховий будинок у Чорткові на Тернопільщині. Епіцентром лиха, котре спровокувала несправність газового обладнання, стала квартира на першому поверсі. Вибухова хвиля накрила вісім сусідніх квартир – у них вибито двері, вікна, пошкоджено ліфтові двері з першого по шостий поверхи, два авто на подвір’ї. До реанімації потрапила одна людина.
Рвонуло у злощасній квартирі близько 16-ї години. Нікого у помешканні не було – власники, чоловік із дружиною, ще у лютому подалися на заробітки за кордон. Господарі не вимикали автономне опалення, а на час відсутності здали помешкання під сигналізацію.
Після вибуху у будинку почалася пожежа, у якій потерпів власник квартири, що живе поверхом вище від епіцентру. У 46-річного чоловіка спечено 70 відсотків шкіри, його стан стабільно важкий. Дружина каже, що перед вибухом він став біля вікна покурити, тоді й гахнуло…
Спричинені вибухом і пожежею збитки становлять орієнтовно 50 тисяч гривень. Потерпілі оселі відновили державним коштом. Архітектори після обстеження будинку встановили, що він придатний для подальшого проживання.

Світлана Клос,
Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>