Волинська облрада вимагає відставки Табачника

У вівторок на позачерговій сесії депутати Волинської обласної ради проголосували за рішення про підтримку відставки Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника. Своє “фе” головному освітянину країни висловили 41 із 45 зареєстрованих у сесійній залі.
Вже зранку попід стінами обласної ради зібралися учасники “АнтиТабачної” кампанії – студенти кількох вузів. Напередодні вони через мас-медіа звернулися до своїх керівників та викладачів з проханням зрозуміти їхню позицію. У листі також йшлося, що з боку адміністрацій деяких вузів студенти наштовхнулися на психологічний тиск у вигляді погроз про відрахування.
“АнтиТабачна” кампанія уже стартувала у багатьох містах України. У ній взяли участь тисячі обурених мешканців Києва, Харкова, Рівного, Тернополя, Кіровограда… Зокрема, у Львові студенти живим ланцюгом об’єднали два найбільші вузи (університет ім. Івана Франка й НУ “Львівська політехніка”) та вокзал. Протестують проти міністра-українофоба, який неодноразово паплюжив честь та гідність воїнів ОУН-УПА та її провідних діячів, сумно прославився, заперечуючи трактування Голодомору як геноциду українського народу. Докоряють, що він є одним із апологетів запровадження поділу українців на дві категорії – “малоросів” та “галичан”, виступає проти основ державності та національної ідентичності – єдиної державної української мови, національної історії та соборності. Тому не може обіймати таку високу державну посаду.
Свою позицію висловили і депутати Волинської обласної ради. Вони направили звернення до Президента, Прем’єр-міністра та народних депутатів з вимогою звільнити Дмитра Табачника з посади Міністра освіти і науки України. “Застерігаємо від впровадження антиукраїнських ідей у гуманітарну сферу та заявляємо про готовність протистояти таким намірам”, – також йдеться у зверненні волинських депутатів.
Наталія КРАВЧУК,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>