Кава з жолудів та каштанів

Понад 250 банок такого сурогату вилучили правоохоронці у луцького підприємця, котрий продавав дивну суміш під торговельною маркою “Якобс”. Протягом трьох місяців бізнесмен реалізовував цей продукт зі свого складу, де велася лише оптова торгівля, а ціни на каву зовсім не відрізнялися від ринкових.
За словами начальника сектора УДСБЕЗ Тараса Ковальчука, до їхнього відділу надійшла оперативна інформація про фальсифікат. Під час перевірки працівники міліції вилучили контрафактний товар та відправили його на перевірку. Експертиза встановила, що до складу “сурогату” входили: борошно, перетерта кора дуба, жолуді, каштани, ароматизатори та барвники.
Тепер спеціальна експертиза встановлює суму збитків, від якої і залежатиме чи порушать проти підприємця кримінальну справу. Якщо ж шкода, завдана справжньому виробнику та споживачам, виявиться не надто високою, бізнесмен відбудеться лише штрафом за адміністративне правопорушення.
Ірина НОВОСАД,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>