Мопедистів-порушників перевиховують… лопатою й сокирою

Дієве і корисне покарання знайшли для порушників дорожнього руху в Дубечненській сільській раді Старовижівського району на Волині – їх перевиховують залученням до громадських робіт.
– Тих, хто провинився на дорозі, але не може заплатити штраф за порушення (це в основному безробітні), за рішенням суду і виконавчої служби направляють на громадські роботи до нас, – розповідає сільський голова Микола Антонюк. – Ми зібрали соціальних працівників і з’ясували, які проблеми є в обійстях немічних пенсіонерів, інвалідів, учасників бойових дій: кому потрібно розчистити сніг з даху хати, хліва чи на подвір’ї, кому варто нарубати дров чи полагодити огорожу. Саме порушники дорожнього руху такі роботи й виконують. Наприклад, цього тижня вони навіть лагодили в будинку культури села Дубечне дах. Влітку ці люди чистять озера і водойми.
Як зазначив Микола Адамович, найбільше порушників серед тих, хто їздить на мопедах, потім – власники авто і навіть... мотоблоків. Однак декому таке перевиховання не йде на користь. Вони знову порушують правила дорожнього руху, сідають за кермо напідпитку. Тому на громадські роботи окремі потрапляють вже по третьому колу. Чи то, може, сумують за трудом?
Марія ДУБУК,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>