Масляну рівняни зустрічали у… звіринці

Святкування закінчення зими у Рівненському зоопарку вже стало традиційним. Цьогоріч до організаторів-господарів долучилася й міська влада, тож дійство справді було грандіозним. Два дні гуляли! На Масляну у звіринці можна було посмакувати млинцями, промчати з гірки на імпровізованих “санях” (торбах, набитих соломою), покататися на конях і поні, взяти участь у різноманітних конкурсах та вікторинах, подивитися циркове шоу і виступи акторів лялькового театру, почути кращі фольклорні колективи області і, звісно, полюбуватися мешканцями зоопарку. А тут пишатися господарям є чим. Мають аж 168 видів тварин! З них 71 – занесений до Міжнародної Червоної книги.
– Особлива гордість – мелвільський острівний вовк, – розповідає Юлія Шутова, завідувачка сектору птахів. – Білих полярних вовків цього підвиду не має жоден інший звіринець України. А приїхали вони до Рівного із Брно (Чехія) – закордонні колеги подарували нам три самці і дві самочки.
Діти юрмилися і біля трійки маленьких левенят, якими нещодавно поповнився зоопарк. З рук печивом годували верблюда, подавали мандаринки мавпочкам і спостерігали, як ті, не поспішаючи, чистили фрукти, а потім ласували долька за долькою. І зі всіма малеча хотіла сфотографуватися. Помітно: тваринам така увага до вподоби, кожен намагався всунути свою мордочку в об’єктив камери. Навіть тигр позував!
Поряд з живою фауною тішили око й “закам’янілі” у льоду звірі. Лев, вовк, ведмідь, крокодил, папуга, пінгвін, слон, гігантська черепаха й чимало інших тварин, плазунів та птахів – витвір рук місцевих скульпторів.
Провели зиму, як годиться. Аби вже відступилася і нарешті віддала свої володіння весні, у зоопарку розпалили величезне багаття, в якому спалили “Меланку”.
Наталія КРАВЧУК, м. Рівне

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>