Вбивцю видала банка ковбаси

Наша газета повідомляла про вбивство двох сестер-пенсіонерок у селі Грудки Камінь-Каширського району. Трупи 84-річної та 76-річної бабусь з численними тілесними ушкодженнями виявили односельчани. Як розповів начальник кримінального розшуку УМВС України у Волинській області Олег Мартовицький, подвійне вбивство вдалося розкрити по «гарячих слідах», однак підозрюваний тривалий час не хотів зізнаватися у скоєному.
Сестри Євдокія й Анастасія мешкали вдвох. Мали корову, свиней і курей. Бабусі жили економно, майже усю пенсію відкладали собі на похорон. Про те, що у стареньких є гроші, люди у селі знали. Міліціонери одразу ж почали розробляти версію, що убивство пенсіонерок скоїв хтось з їх знайомих. Про це свідчили й результати огляду місця злочину. Було помітно, що жінки могли самі впустити убивцю. Сестрам за невеличку платню часто допомагали по господарству односельці. Їх також почали перевіряти міліціонери. Таким чином слідство вийшло на 53-річного Миколу. Він жив одинаком на краю села. Раніше мешкав з дружиною і трьома синами якраз навпроти сестер-пенсіонерок. Однак родина Миколи розпалася, оскільки чоловік ставав некерованим, коли випивав, а пив часто.
За кілька днів до трагедії Микола отримав пенсію, але зі свідчень його друзів-п’яничок, швидко витратив її на горілку і на день вбивства мав у кишені всього дві гривні. Фінансові справи вирішив поправити за рахунок бабусь. Щоправда, після розправи над старенькими розжився всього на 6 гривень – заховані у білизну 10 тисяч так і не знайшов. Чоловік не хотів зізнаватися у страшному злочині, але остаточно видала його літрова банка домашньої ковбаси. Її Микола від розпачу прихопив на місці злочину – бабусі незадовго до смерті закололи кабана й робили домашні консерви. Непочату банку міліціонери знайшли у будинку вбивці.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>