Піст – це святе

Нещодавно архієпископ Луцький і Волинський Михаїл УПЦ Київського патріархату скликав прес-конференцію. Владика розповів про діяльність єпархії у 2009 році. За цей час вона збільшилась на 12 парафій, поповнилась дванадцятьма священиками. Минулого року освячено 9 нових храмів, ще 5 продовжують будувати. Всього на Волині майже 340 парафій, 5 монастирів і два братства. Архієпископ вважає рік, що минув, дуже вдалим для православної церкви на Волині.
Користуючись можливістю, владика Михаїл через журналістів звернувся до волинян зі спеціальним посланням, яке пов’язане з початком Великого посту 15-го лютого. Архієпископ закликав представників влади та місцевого самоврядування обмежити розважальні заходи й не заважати вірянам духовно самовдосконалюватися. Це звернення стосується й власників закладів харчування, які могли б на знак доброї волі внести у свої меню пісні страви.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>