За голоси платили прасками

На другому турі президентських виборів на Тернопільщині була найбільша по країні явка – 77,78%, за Юлію Тимошенко проголосувало 88, 39% виборців. Процес волевиявлення пройшов без особливих ексцесів. Лише у селі Романівка Тернопільського району трапилася пожежа на виборчій дільниці у приміщенні столітнього клубу. Міліціонер Петро Коропецький устиг винести надвір сейф із бюлетенями, а списки виборців і печатка згоріли. Втрату поповнили із окружної виборчої комісії, і люди проголосували. Попередньо, пожежа сталася через несправність опалення.
Не обійшлося й без курйозів. Житель села Гарбузів Зборівського району через телефон довіри інформував про те, що за голос виборцям, крім грошей, прибічники Партії регіонів обіцяють праски.
На окремих дільницях кількість людей, що голосували за Януковича, сягала половини всіх виборців – платили від 50 до 200 гривень за голос.
Світлана Клос,
Тернопільська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>