Золотих справ «майстри» сіли на 17 років

У Тернополі засудили двох грабіжників, які у жовтні 2007 року винесли із ювелірної крамниці золота на 5 мільйонів гривень. Третій учасник гучного пограбування досі у розшуку.
Винайнявши квартиру, троє жителів Нової Каховки (Херсонська область) шукали підходящий об’єкт у Тернополі два місяці. Зупинилися на крамниці “Золото” у центрі міста. Метрів за сто від неї – будівля обласного управління внутрішніх справ, але ця обставина лише додавала куражу. Злодії ретельно вивчили план приміщень магазину, графік його роботи, розташування камер спостереження. Знайшли ключик до сигналізації – підключили подібний прилад, а основний заблокували. Через службовий вхід у ніч на 3 жовтня зловмисники вкрали 4810 прикрас вагою 19 кг 847 грамів на суму майже 5 млн грн. Прихопили із собою і виручку з каси – 115 тисяч грн.
Частину вкраденого золота злодії продали, а на решті погоріли. Коли ватажок групи зробив спробу збути її у Києві, його затримали. Під час обшуку, крім прикрас, був вилучений наган із патронами. Невдовзі затримали другого спільника.
Лідер злодіїв, 40-річний Юрій Г., вразив правоохоронців своїми талантами навіть у слідчому ізоляторі. Знайомлячись із матеріалами кримінальної справи, він примудрився перетворити десятий том справи на паперову “туфту” – видалив справжні документи і замінив їх врученими йому раніше копіями ухвал про арешт, обвинувальними висновками, просто чистими аркушами і навіть сторінками із журналів. Справжні ж документи спустив в унітаз… За цей жарт Юрієві згодом додали ще одну статтю, засудивши за сукупністю злочинів до 9 років позбавлення волі. Його 23-річний товариш отримав 8 років. З урахуванням повернутої грабіжниками частини золотих виробів суд зобов’язав злодіїв відшкодувати потерпілій крамниці 4 млн 736 тис. грн.
Світлана Клос, м. Тернопіль

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>