Шацька міліція переселилася у нове сучасне приміщення

Минулого тижня на Волині побував міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко. У селищі Колки він вручив ключі від квартир працівникам міліції Маневицького та Ківерцівського районів. Відбулася за участі міністра і ще одна не менш значуща подія – відкриття нового приміщення Шацького РВ УМВС України у Волинській області.
Заснували райвідділ міліції у Шацьку 15-го березня 1993 року. Підрозділ створювався нашвидкуруч, і міліціонерів розмістили у старій дерев’яній будівлі, де до цього був сувенірний цех фабрики “Чайка”. Колись тут плели подарункові корзинки. Приміщення зовсім не було пристосоване для роботи, не вистачало місця, а останнім часом будівля перебувала в аварійному стані. Тож назріла проблема переселення райвідділу. Вирішувати її взялися два з половиною роки тому. Оскільки будівництво нового приміщення здійснювалося за рахунок коштів міністерства, роботи часто переривалися, і завершилися лише нещодавно.
Тепер Шацький райвідділ внутрішніх справ є одним з найкращих в Україні. У двоповерховій просторій будівлі кожна служба отримала свій кабінет, причому для оперативних підрозділів зробили окремий вхід. На першому поверсі розмістили три камери тимчасового тримання із санвузлами. Також вони обладнані засобами відеоспостереження – зображення виводиться на монітор у черговій частині райвідділу. Ще одне нововведення – скляні перегородки між кабінетами. Як каже начальник Шацького РВ УМВС України у Волинській області Віктор Цвид, найкращий контролер, звичайно, совість, але прозорі стіни зроблять роботу міліціонерів ще більш прозорою. Для зручності у райвідділі розмістили душові кабіни, усі кабінети забезпечені сучасним телефонним зв’язком. Проектанти подбали й про тих міліціонерів, які приїжджають до Шацька з інших підрозділів у відрядження. Для них передбачено дві гостьові кімнати. Такими “фішками” не можуть похвалитися навіть у багатьох обласних центрах.
– Наше старе приміщення аж ніяк не підходило для офіційної державної установи. Тепер же, мені здається, навіть громадяни ставитимуться до наших працівників з більшою повагою, – зазначає Віктор Цвид.
Оглянувши нове приміщення, Юрій Луценко був надзвичайно здивований і задоволений. Тому зовсім несподівано вирішив подарувати райвідділу новенький службовий автомобіль “Шкода-Октавія”.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>