Горохівському цукровому заводу – півстоліття

 18 грудня ВАТ “Горохівський цукровий завод” виповнюється 50 років. Після здачі його в експлуатацію 18 грудня у 1959 році наступного дня завод приступив до роботи. Перший цукор одержали 21 грудня.
Разом з найбільшим у районі підприємством вставало, як мовиться, на ноги й робітниче селище Мар’янівка. На день пуску заводу було споруджено й здано в експлуатацію 22 житлові будинки, гуртожиток на 92 місця, продовольчий і промисловий магазини, їдальню на 100 місць та лазню. В кімнаті-музеї заводу зберігається багато цікавих документів з історії підприємства. Тут можна довідатися і про колишніх його директорів Степана Дишканта, Антона Компанійця, Василя Плахотного, Володимира Пастуха, Івана Точина, Валерія Гур’янова, Анатолія Коваленка, Віктора Пишняка та інших.
З 1996 року головою правління ВАТ “Горохівський цукровий завод” є Анатолій Притулюк. При ньому внаслідок реконструкції та модернізації завод став сучасним підприємством Волині, його потужність зросла до 4500 тонн переробки цукрових буряків за добу. Не так давно Анатолію Притулюку за високий професіоналізм, вагомий особистий вклад у розвиток виробництва присвоєно звання заслуженого працівника промисловості України.
Олег Дідик,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>