Вітчим зачинив дитину у льосі з картоплею

У селі Прип’ять, що у Шацькому районі, 42-річний вітчим посадив свого пасинка до комори з картоплею. Перед тим чоловік добряче побив 10-річного хлопчика за те, що той не хотів допомогти йому по господарству. 
Прип’ятський сільський голова Іван Гінчук розповів, що Тетяна та Петро Бубели мають чотирьох спільних дітей, але чоловік неприязно ставиться до нерідного Юрія. Ця сім’я з 2004 року перебуває на обліку в органах виконавчої влади та у міліції, адже до вживання алкоголю схильні обоє дорослих. Від цього страждають малолітні діти. Навіть складається таке враження, що Бубели народжують лише для того, аби отримувати чималеньку суму соціальної допомоги від держави. Іван Гінчук розповів, що якось райдержадміністрація припинила виплачувати ці кошти, бо вони йшли виключно на горілку. Проте згодом довелося поновити виплати, адже інших фінансових надходжень сім’я не має. Тепер сільрада намагається проконтролювати, куди витрачають державні гроші Бубели. За короткий час їх змусили купити пральну машинку, холодильник та речі для дітей.
Постраждалий від вітчима 10-річний Юрко не є розумово відсталою дитиною (на відміну від деяких своїх братиків та сестричок), досить жвавий та зовсім не проти, щоб його на деякий час забрали з родини.
Наразі проти вітчима порушено кримінальну справу, триває слідство. А сільський голова спільно з міліцією подав клопотання, аби Юрія відправили на оздоровлення і навчання до санаторію у село Згорани Любомльського району.
Ірина НОВОСАД,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>