Урок історії від Президента України

На свято Покрови на Волині з робочим візитом побував Президент України Віктор Ющенко. Він відвідав селище Колки і взяв участь в урочистостях з нагоди 67-річчя створення Української повстанської армії. Президент поклав квіти до пам’ятних знаків “Борцям за волю України” та “Радянським воїнам, які загинули у роки Другої світової війни”.
Віктор Ющенко відзначив, що створення Колківської повстанської республіки є яскравою ілюстрацією героїзму воїнів УПА, які навесні 1943 року звільнили від фашистів п’ять районів Волинської області і створили у німецькому тилу острівець вільної України, де одразу ж завирувало українське національне життя. Віктор Ющенко особливо високо оцінив той факт, що в урочистостях взяли участь як ветерани УПА, так і Радянської Армії. “Для мене як Президента є великою честю покласти квіти, висловити шану героям однієї та другої армій, і для мене є великою честю, що ці герої стоять поряд”, – сказав Президент. Він висловив переконання, що говорити про розбудову гідного майбутнього держави неможливо без досягнення національної єдності та примирення.
В обласному театрі Президент зустрівся з волинянами. У своєму виступі він зупинився на основних етапах української державності. Шість разів українці проголошували незалежність і п’ять разів її програвали. Тому нам необхідно зробити серйозні висновки з уроку історії. Але Віктор Ющенко говорив не тільки про минуле. Він підкреслив, щоб Україна стала успішною, у нинішніх складних умовах влада має зосередитися на реалізації реформ: економічних та політичних. Президент особливо наголосив, що сучасне українське суспільство має консолідуватися навколо ключових для розвитку держави цінностей. На його переконання, єдність громадян є першою підвалиною розвитку національної економіки.
Він також  підкреслив, що за останні чотири роки відбулися позитивні зрушення. Це, зокрема, хороші темпи економічного зростання, покращення демографічної ситуації, приріст іноземних інвестицій, організація реальної допомоги молодим матерям та родинам, створення нових робочих місць. Водночас Президент наголосив, що сьогодні необхідно виправити ряд недоліків виборчого законодавства та реформувати Конституцію, і пояснив переваги двопалатного парламенту.
Кость ГАРБАРЧУК,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>