Чи маю право на свекрушину квартиру?

Квартиру моя свекруха отримала у 1983 році, в ордер вписано сім осіб. Я прописалася до них у 1996 році. На момент приватизації квартири в ній були прописані свекор, свекруха, я, чоловік і двоє наших дітей. Зараз ми з чоловіком розлучаємось, дочка лишилась зі мною, а син з чоловіком. Які у мене є права на цю квартиру? Чи можуть відстоювати своє право на житлову площу цієї квартири ті, хто був вписаний в ордер?
Тетяна К.,
м. Кузнецовськ Рівненської області
Як випливає із Закону  України “Про приватизацію державного житлового фонду”,  наймачі   квартир  державного  житлового  фонду  та  члени  їхніх  сімей,  які  постійно проживають у квартирі разом з  наймачем  або  за  якими зберігається право на житло, мають право на приватизацію  займаних квартир. Передача цих квартир здійснюється у спільну сумісну або часткову власність за письмовою згодою всіх повнолітніх членів сім’ї, які пос-тійно мешкають у цій квартирі, у тому числі тимчасово відсутніх, за якими зберігається право на житло, на підставі рішень відповідних органів приватизації та оформляється свідоцтвом про право власності на квартиру.
Тому якщо Ви на момент приватизації були прописані, постійно проживали у зазначеній квартирі та була відповідна письмова згода всіх повнолітніх членів сім’ї, очевидно, Ви є співвласником цієї квартири. А власник, у свою чергу, володіє, користується та розпоряджається своїм майном на власний розсуд.
Щодо прав на житлову площу тих, хто був вписаний в ордер, то слід зазначити, що він є підставою для вселення у надану квартиру, а не набуття права власності на неї.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>