пенсіонери блукали лісом понад добу

Нинішня осінь не надто щедра на гриби. Проте люди все одно вирушають до лісу на “тихе полювання”. Так, у неділю зранку зібралося по гриби і подружжя пенсіонерів з Луцька. Коли й надвечір вони не повернулися додому, рідні забили на сполох.
64-літній Йосип Г. і його на рік молодша дружина поїхали у цуманські ліси. Автівку поставили біля села Скреготівка Ківерцівського району. У пошуках грибів вони забрели далеко у хащі. Пенсіонери годинами блукали, поки не смеркло, а вибратися з незнайомого лісу ніяк не могли. Там їх і застала ніч. Тоді надворі було холодно і мокро – лив дощ. А ще ті краї багаті на лісову дичину. Один Бог знає, що бідолашні пережили.
Тим часом на пошуки зниклих вирушили рятувальники Ківерцівського райвідділу головного управління МНС та працівники Дернівського держлісгоспу (їх повідомили рідні). Пошуково-рятувальні роботи тривали понад добу! Група волинських рятувальників обстежила лісосмугу площею близько 15 квадратних кілометрів. Про зниклих пенсіонерів повідомили і колег з Рівненщини, адже лісовий масив сягає території сусідньої області. Проте чоловік з жінкою вибралися на дорогу самотужки – у понеділок в обідню пору вийшли з протилежного боку, поблизу села Берестяне Ківерцівського району. Змерзлі й виснажені, вони найдужче хотіли додому.
Наталія КРАВЧУК, Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>